Finalister i Årets Konditor 2017 var följande konditorer:

Vinnare:
Kalle Bengtsson, 33 år från Göteborg, arbetar på Gothia Towers i Göteborg. Han är konditor i Svenska Kocklandslaget och år 2014 tävlade Kalle i VM med Kocklandslaget där de knep en andra plats. Kalle har även tävlat i OS med Kocklandslaget.

2:a plats:
Josefin Gauffin, 29 år från Borlänge är chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm. Josefin studerade på Hushagsgymansiet och därefter Bagar-och konditorutbildning på Kristianstads Yrkeshögskola, varefter hon tog gesällbrev. Hon har bland annat varit med och gjort dessert till prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop och även tävlat i SM Unga Bagare.

3:e plats:
Joel Lindqvist, 37 år från Varberg driver Mat- och chokladstudion i Malmö. Joel började arbeta som kock innan han sakta men säkert tog sig vidare till konditorvärlden. I dag undervisar Joel på gymnasieskolor runt om i Sverige och också på Restaurangakademin. Joel vann år 2014 tävlingen Dessertmästarna.

Delad 4:e plats:
Linda Magnusson, 36 år, från Göteborg arbetar som konditor på Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal. Linda började sin karriär som lärling i ett år och påbörjade därefter sin bagar- och konditoriutbildning på YRGO högskola i Göteborg. Linda har avlagt gesällprovet och fått ett gesällbrev. Linda är med i Västsveriges regionala kocklandslag. 

Liv Sandberg, 33 år gammal från Östergötland, växte upp i Norrköping och Linköping. Idag driver hon Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen. Liv har tidigare vunnit Scandinavian Cake Show, Edible Artists Global Awards och även Årets Tårtmästare 2016. År 2016 var hon dessutom med i Dessertmästarna. Liv håller också i dekorationskurser, både i Sverige och utomlands.