Anders Oskarsson är Årets Konditor 2015

Anders Oskarsson vann Årets Konditor 2015. Tvåa kom Frida Leijon och trea Anicka Larsson.

Vinnaren 2015

Anders Oskarsson – Nilssons Konditori, Oskarshamn

ANDERS OSKARSSONS TÄVLINGSBIDRAG

TÅRTA: ”Balett Siluett”. Svartvinbär och kardemummabavaroise med gräddfil, brynt smörcreme,
vinbärsgelé och havrekaka.

PRALINER: BRISÉ: Havtornsganache med choklad, karamelliserade hasselnötter och saltkola.
ALLÈGRO: Rödvinbärsganache med hallonmarmelad, långpeppar och hallonkrisp.

TARTELETTE
”Svansjön”. Hasselnöt- och pärontartelette med ingefära, citron, grön shisho och vitt te.
Vanilj con pralinemousse med kesella och rimmade hasselnötter.

PRINSESSBAKELSE
”Mini princess taco”. Pistagejaconde med skogshallongelé, krämig vaniljgrädde, smörbrynt
mandelmassa och citrongryn.

Finalister 2015

Frida Leijon – Güntherska Hovkonditoriet, Uppsala

Frida Leijon slutade på andra plats i Årets Konditor 2015

FRIDA LEIJONS TÄVLINGSBIDRAG

TÅRTA: ”Hallon/choklad”. Jaconde och chokladbottnar med hallonkompott, passionscreme,
chokladpudding, salt caramellmousse och mjölkchokladbavaroise.

PRALINER: En Passion/Yoghurt pralin och en Körsbärspralin med hasselnötskrisp.

TARTELETTE
”Blåbär/vanilj/lime”. Mördeg med blåbärskompott, vaniljbavaroise, limegelé och limecremaux.

PRINSESSBAKELSE
Crisp och mördegsbotten med vaniljkräm, jaconde och gräddbavaroise.

Anicka Larsson – Handgjort Stockholm

Anicka Larsson slutade på tredje plats i Årets Konditor 2015

ANICKA LARSSONS TÄVLINGSBIDRAG

TÅRTA: ”Sakura - blommande japanska körsbär”. Pistagebotten med körsbärsmarmelad,
körsbärs- och litchijelly, samt yoghurtmousse med litchi och vit persika.

PRALINER: En pralin med ingefära- & lime vaniljkaramell, samt en med Yuzu/Soya.

TARTELETTE
”Yuzu med grönt matcha te”. En mandelmördeg med yuzu/ingefärscurd, körsbärsjelly
med stjärnanis och mandelflarn med rostad sesam, samt en mousse på grönt matcha te.

PRINSESSBAKELSE
Prinsessbakelse med citron- & mandeldaquiosebotten, hallonpannacotta med syltade
färska hallon och vit vaniljchokladmousse.

Diana Lund – Dessert & Choklad Stockholm

DIANA LUNDS TÄVLINGSBIDRAG

TÅRTA: En hasselnötsjaconde, hasselnötscrumble och nougatcrisp med yuzukräm, lemoncurd
med jasmin, nougatkräm och karamelliserad mjölkchokladmousse. Tårtan är glacerad
med en yuzuglaze.

PRALINER: En gjuten pralin med jasminmarmelad och jasmintryffel, samt en spritsad och
handdoppad pralin med sesamnougatine, citronmarmelad och ingefärstryffel.

TARTELETTE
”Sushi style”. Chokladsablé med cocosfyllning, mangokräm, cocosbavaroise och cocosris.

PRINSESSBAKELSE
Matchajaconde med hallonkräm och vaniljbavaroise.

Weilu Wang – Prince Philosopher, Stockholm

WEILU WANGS TÄVLINGSBIDRAG

TÅRTA: ”Päronmousse och Earl Gray choklad” En chokladbotten med krispig steusel,
chokladcremaux smaksatt med Earl Gray te, överdragen med päronmousse.

PRALINER: En pralin med mango- och ingefärskaramell, och en pralin med Jasmin/Citronganache
och mandelkrisp.

TARTELETTE
”Mont Blanc currant”, hasselnötsmördeg med maräng, svartvinbärskompott, kastanjemousse,
kastanjekräm och vaniljgrädde.

PRINCESSBAKELSE
Mandelbiscuit med vit chokladmousse, hallongrädde, vaniljgrädde och halloncoulis.

Kontakt

Sveriges Bagare & Konditorer
Box 556 80
102 15 Stockholm
Telefon 08-762 67 90

Om tävlingen

Tävlingen Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och Arla är huvudsponsor. Vinnaren tilldelas titeln Årets Konditor och Svensk Mästare.

Sveriges Bagare och konditorerarla